dimarts, 1 de juny del 2010

Manual d’instruccions*

Enhorabona!

Teniu a les mans un producte d’alta qualitat i en podeu fer l’ús que us convingui. Ha estat dissenyat per un expert equip d’enginyers que ha treballat amb la més avançada tecnologia sense renunciar a la saviesa dels mestres artesans per satisfer les més exigents expectatives en el camp de les relacions afectives.

Presentació del producte

És un producte de fabricació limitada, d’alta gamma, denominació d’origen de l’Alt Empordà, terra de vinyes, oliveres i tocats per la tramuntana.

Malgrat la forta constitució de les peces que el formen, el conjunt és un instrument fràgil i vulnerable que s’espatlla fàcilment. Per aquest motiu us recomanem que en tingueu molta cura.

Característiques físiques

Alçada: ni massa alt ni massa baix, perquè ens entenguem.

Amplada: depèn dels brunyols, les cerveses i la pràctica de l’esport.

Pes: fa temps que va superar els setanta quilos.

Aquesta peça es compon de quatre extremitats: dues superiors –amb una capacitat de càrrega mitjana– i dues més d’inferiors, de les quals se serveix per mantenir-se dret. Les extremitats inferiors han de fer una perpendicular amb el punt de suport (que normalment serà el terra).

Notareu que de dilluns a divendres acostuma a posar-se dret més d’hora que no pas els dissabtes, diumenges i festius, dies en què no heu d’intentar activar-lo abans de les onze del matí ja que els seus mecanismes interns no ho permeten (per saber més coses sobre el seu funcionament, vegeu l’apartat «Manipulació i instruccions d’ús»).

Avís: el producte que teniu a les mans té una limitada capacitat d’emmagatzematge d’informació fonamental com ara dates d’aniversaris i dies assenyalats. Si us sembla que això és un greu inconvenient podeu adquirir qualsevol agenda*, apuntar-li-ho tot i esperar que, de tant en tant, se la miri**.

* Tots els complements s’han de comprar per separat.

** Aquesta funció no té garantia.

Manipulació i instruccions d’ús

La manipulació és senzilla. És necessari alimentar-lo quatre cops al dia (esmorzar, dinar, berenar i sopar). Menja de tot i és recomanable administrar-li una dieta variada i saludable. Malgrat tot, una dieta massa estricta pot resultar perjudicial i per això se li ha de permetre el consum moderat de cervesa i kebabs.

El material es pot netejar amb sabó i aigua (ni massa freda –que es glaça–, ni massa calenta –que s’escalda–). No pot anar a l’assecadora.

No funciona amb piles. La bateria se li gasta ràpidament i només és recarregable amb petons, abraçades i rialles. En cas que alguna de les extremitats s’encalli, és convenient reactivar-la amb fregues per estimular la zona afectada.

Recomanacions

És un producte de fabricació limitada i no té peces de recanvi. Cal, doncs, extremar les precaucions per mantenir-lo sencer (si us plau).

Solució de problemes (per si no heu fet cas del punt anterior)

Si, malgrat les precaucions, alguna de les peces té un funcionament anormal –es queixa massa, se sent cansat o no para prou atenció– podeu enviar la peça al servei tècnic de casa seva.

Reciclatge

No llanceu aquest instrument al contenidor del rebuig. No és tòxic, però té alguns components addictius i cal fer-ne una recollida selectiva i dipositar-lo als contenidors especials. L’haureu de dur a la deixalleria o bé quedar-vos-el a casa fins que us en canseu. Però això, en principi, no ha de passar.

Garantia

La garantia és de 5 mesos amb caràcter retroactiu (em sap greu, heu fet tard). No s’admeten devolucions.


* [Text fet a 4 mans fa un parell de mesos. Proposar-ho de broma, pensar-lo rient, escriure'l divertint-nos i acabar-ho contents va ser tot un regalet d''abril. I tant bé que ens anirien, de vegades, unes instruccions per entendre com funcionen segons què (i qui!)! Molt bona setmana]

3 comentaris:

Joan Carles Llurdés i Coit ha dit...

És molt bona aquesta! Això confirma un cop més que els homes som molt més simples, que amb poca cosa ens teniu contents i no donem gaire la tabarra. En certa forma, podríem dir que l'evolució va continuar endavant amb el gènere femení.

Salutacions

Sara ha dit...

"En cas que alguna de les extremitats s’encalli, és convenient reactivar-la amb fregues per estimular la zona afectada.": ejem... en què pensàveu, marranots? Ho sento, però això m'ha fet molta gràcia!!

Molts petons a tots dos!

Irene ha dit...

Ha, ha, ha!
Gràcies pels vostres comentaris :)

Quina gràcia la definició del gènere masculí que proposes, Joan Carles! Hi veig un punt de resignació assumida...

Oix, Sara... les paraules diuen el que les persones hi volen llegir!
Volíem dir els turmells i altres articulacions que de tant en tant, i per anys de regirades futboleres, es van exclamant.